Piszkos anyagiak

Marietta

27 március 2019

Nincs hozzászólás

Home Blog

Így számold ki egy „B” kategóriás jogosítvány árát

Így számold ki egy „B” kategóriás jogosítvány árát

A legelső és legtöbb kérdést a jogosítvány árával kapcsolatban kapjuk Tőletek, most ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani Nektek.

 

A „B” kategóriás jogosítvány megszerzése nem olcsó, azonban a megfelelő iskola kiválasztásával nem kell egy vagyont költeni rá. A jogosítvány megszerzése több lépésből, illetve vizsgából áll. A beiratkozástól a jogosítvány kézhezvételéig több díjjal is számolnotok kell, amit nagyon sokan elfelejtenek a jogosítvány díjához számolni.

 

Nézzük meg, milyen költségekből tevődik össze a „jogsi ára”.

A jogosítvány összköltségébe nem csak az iskolánk felé kifizetett összeg számít bele, hanem a hatósági vizsgadíjak és a Vöröskeresztnek fizetett tanfolyam, illetve vizsgadíj is hozzáadódik a költségekhez.

A közlekedési alapismeretek (KRESZ elméleti) vizsga díja 4 600 Ft
Forgalmi vizsga: 11 000 Ft
Elsősegély vizsga: 8 200 Ft

 

A hatósági vizsgákat a Közlekedési és Alkalmassági Vizsgaközpont határozza meg országosan, az elsősegély vizsga árát, pedig a Magyar Vöröskereszthez tartozik.
Iskolánkban, Győrben a tanfolyam díját öt egyenlő részletben is befizetheti a tanuló. Az első részletet jelentkezéskor, illetve a KRESZ tanfolyam megkezdésekor (ez a tanfolyamra való felvétel egyik feltétele), a második részletet a KRESZ vizsga előtt, a harmadik részletet a gyakorlati vezetés megkezdésekor, a negyedik részletet a tízedik levezetett gyakorlati óra után, az ötödik részletet a huszadik levezetett gyakorlati óra után kell befizetni. A kötelező óraszám levezetése után a tanuló kérheti a vizsgát, vagy tetszés szerinti pótórát vehet.

 

Sikeres forgalmi vizsga után további költségek nélkül pár napon belül átveheti a friss vezető a kormányablakban a jogosítványát. 🙂 (Amennyiben már rendelkezik sikeres elsősegély vizsgával.)