Ezért is megéri a jogsi!

Marietta

09 augusztus 2021

Nincs hozzászólás

Home Blog

5+1 dolog, amiért megéri jogosítványt szerezni!

5+1 dolog, amiért megéri jogosítványt szerezni!

Manapság már szinte evidencia, hogy egy fiatal rendelkezzen „B” kategóriás jogosítvánnyal. Előnyt jelent egy állásinterjúnál, függetlenséget, szabadságot, rugalmasságot hoz a mindennapokba.

Ha mégis bizonytalan lennél, hogy érdemes-e belevágni, akkor összegyűjtöttünk 5+1 érvet, amivel bebizonyítjuk neked, hogy IGEN!

 

1. Szabadság, függetlenség

Nem is kell túlmagyarázni, hogy milyen szabadságérzetet ad, ha beülünk az autóba és önállóan el tudjuk intézni dolgainkat. Nem kell a szülőket, barátokat kérlelni, hogy vigyenek el bennünket ide vagy oda, egyszerűen ott az autó és tudjuk használni, vezetni.

 

2. Karrier elvárások

Ugye Te is beleírnád az önéletrajzodba, hogy rendelkezel jogsival? Naná! Hisz ez nagy előnyt jelent a munkaerőpiacon, főleg olyan állások betöltésénél, amelyek sok utazással járnak. Egyéb munkakörökben is előfordulhat, hogy megkérnek, intézz el néhány dolgot a céges autóval, jó érzés, ha ez nem jelent problémát.

 

3. Időspórolás, kényelem

A felgyorsult életvitelünk szinte megköveteli, hogy a lehető legkevesebb idő alatt jussunk el A-ból B-be. Ne kelljen felesleges időt pazarolni a tömegközlekedésben való várakozásra, bajlódni az átszállással és idegeskedni azon, ha épp az orrunk előtt megy el az adott jármű.

Persze ebben az esetben sem árt előre tájékozódni a tervezett útvonalon lévő aktuális forgalomról és érdemes a csúcsidőben keletkezett dugót belekalkulálni a menetidőbe.

Aztán ne feledkezzünk meg arról az előnyről sem, hogy egy autóba rengeteg minden elfér. A pakolás sokkal egyszerűbbé válik, hisz jóval több dolgot tudunk magunkkal vinni, mint például egy hátizsákban.

 

4. Be safe

A covid is rávilágított arra, hogy a környezetkímélőbb tömegközlekedés sajnos nem minden élethelyzetben a legjobb választás. Beszélhetünk egyébként egy átlagos influenza szezonról is, amikor a megfertőződés esélye a saját autónkban minimálisra csökkenthető.

 

5. Új élmények, sok utazás

Jön a hétvége és leruccannál a Balatonra? Ha megvan a jogsid, többé nem jelent problémát egy spontán program a barátokkal. Az utazás új hobbiddá válhat, új élményeket szerezhetsz, olyan helyekre is eljuthatsz, amelyeket csak kocsival lehet megközelíteni.

 

5+1. Önbizalom

A jogosítványért azonban tanulni kell és nagyon sokat gyakorolni. Az elején talán még a félelmeiddel is meg kell küzdened, amit a forgalom és a sok idegen helyzet hoz.

Van egy jó tanácsunk: mindvégig vizionáld azt az eufórikus pillanatot, amikor kezedben tartod a jogsid és örömmel veregeted meg saját vállad, hogy igen, erre is képes vagy. 🙂